Olen katsonut vuokra-asuntoja Lontoossa varmaan jo monta tuntia. Hui sentään. Kallista on. No ainakin selvisi se että joen eteläpuolella asuminen ei sittenkään taida olla sen halvempaa kuin pohjoispuolella, eli yhtä hyvin voimme keskittyä katsomaan joen pohjoispuolelle, niinkuin muutenkin hyvältä tuntuu kun tunnemme paikat paremmin. Ja sekin, että Lontoon ulkopuolella asuminen tuskin tulisi halvemmaksi - vuokrattavia asuntoja on paljon vähemmän joten 'sopivat' löytyvät samalta hintatasolta kuin Lontoossa olevat, ja matkustaminen tulisi kalliimmaksi (ja kestäisi kauemmin), joten ihan yhtä hyvin voisimme asua Lontoossa. Readingissä/Bracknellissa taisi olla joitain mahdollisia tosin, niitä kai voisi vielä harkita. Näin siis olen päätellyt mutta pitää vielä jutella Poisin kanssa kun tuntuu että olen katsonut niin montaa aluetta ja asuntoa että olen ihan sekaisin.

Väliaikaraporttina voin sanoa että postinumerot N11 ja N22 näyttävät ehkä 'most likely' noin hinta- ja laatusuhteen perusteella jos nyt olen ollenkaan ymmärtänyt oikein... N22 se hyvä puoli että on lähellä kivaa N8 aluetta (muistaakseni) mutta halvempi, N11 muuten vaan halvempi mutta ok liikenneyhteydet. Silti kallista. Ja muuten, sanonpa vaan että on todella ärsyttävää etteivät ihmiset voi pitäytyä yhteen vuokrajaksoon eli joko viikkoon tai joko kuukauteen kun en kuitenkaan osaa noin vain päässäni muunnelta toisesta toiseen ja vuokrien vertaileminen on siksi tosi työlästä! Ok, hengitän syvään, patience & acceptance, equanimity, tänne vain.

Oikeastaan mietin jo että näillä hinnoilla voisimme ihan yhtä hyvin asua vanhassa asunnossa ja maksaa jonkin verran vuokraa Poisin vanhemmille, olisipa yksi päänsärky vähemmän kun ei tarvitsisi huolehtia vuokralaisista. Eikä tarvitsisi ostaa uusia huonekaluja. Liikenneyhteydet hyvät, ehkä ilmaiset työmatkat Poisille. (Ja hieno postinumero N1!) Pois haluaisi asua halvemmin että voisimme säästää rahaa seuraavan asunnon ostoa varten. Mutta tosiasia on että näillä hinnoilla Lontoosta emme pystyisi säästämään emmekä ostamaan ellei myytäisi vanhaa pois kuitenkaan. Ja epäilen pahasti että ei oikeastaan olisi varaa Lontoon ulkopuoleltakaan, ellei sitten ostettaisi jotain huonokuntoista paikkaa ja laitettaisi itse kuntoon, mikä voisi tietty olla hyvä idea. En jaksa kun tulee näin paljon ajatuksia päähän, pitäisi vain tehdä päätöksiä, ratkaisuja.

Jos taas asuttaisi O:n perheen kanssa, vuokrassa tulisi melko varmasti ainakin 100 puntaa kuussa säästöä, ja helposti enemmänkin. Säästöä tulisi myös ruokaostoksissa ja laskuissa. Laittaisimmeko ne rahat kaikki sitten säästöön asunnon ostoa varten, vai tulisiko ne rahat käytettyä muuten? Ja vaikka tulisikin säästettyä, olisiko se sen arvoista (viittaan edelliseen pro-con listaan)?