Kännykän herätyspiippaus alkaa 6.45. Paguli taitaa olla jo rinnalla, kuten yleensäkin aamulla. Olen ilmeisesti ollut aika sikeässä unessa, menee hetki ennen kuin osaan painaa oikeaa nappia ja piippaus loppuu. Kellon piippaus kuuluu vaimeampana jostakin kauempaa, tiedän että se piippaa 20 kertaa ja lopettaa jo kohta itsekseen. Paguli ei onneksi herää mutta jatkaa uniaan imemisen tahdittamana, ja torkun vielä viitisen minuuttia ennen kuin hellästi kuiskaan pojalle että nyt äiti lähtee vessaan, jatka sinä vain unia. Paguli inahtaa vähän mutta päästää irti ja kääntää kylkeä, nukkuu vielä. Illalla valvottiin pitkään, väritettiin ja käytettiin vierashuoneen sänkyä esiintymislavana, Paguli esitti minulle lauluja ja koiraimpressiotaan, läähätystä ja jalan nostamista.

Käyn suihkussa, on hiustenpesupäivä. Harjaan hampaat suihkussa. Tänään en laita piilolinssejä. Kasvoille vauvanvoidetta jossa mieto auringonsuoja. Käytän myös suuhuuhdetta, josta en pidä, mutta joka on melkein lopussa, haluan saada sen käytettyä loppuun asti. Laitan sormuksen sormeen, olin ottanut sen illalla pois ja unohtanut ikkunalaudalle kun rasvasin jalkojani. Pois suuttuu aina jos unohdan sen, mistähän johtuu että hänen poissaollessaan olen ollut tarkkaavaisempi, en ole kertaakaan unohtanut sitä koko päiväksi.

Paguli nukkuu vielä kun pukeudun, ruskea hame, tummanvioletti toppi ja vaaleanvioletti puolipitkähihainen neuletakki sen päälle. Ruskeat korkosandaalit valmiiksi oven viereen - käytänköhän niitä enää koskaan tämän kuukauden jälkeen. Käyn äkkiä sanomassa huomenta P:lle joka laittaa kaurapuuroa aamiaiseksi Pagulille ja minulle, sitten käyn vilkaisemassa sähköpostit ja vastaan yhteen jossa kysytään kuvia matoista, joista laitoin myynti-ilmoituksen eilen. Paguli ääntelee sängyssä, menen katsomaan. "Joko sä heräsit, nukuitko hyvin." "Maitoo, mä haluun maitoo."

Käyn sängylle, annan pojalle vielä vähän maitoa niin herääminen sujuu mukavammin. Huomaan että sänky on toiselta puolelta taas märkä, yöllä en ollut huomannut mitään. Kysyn Pagulilta, tuliko sänkyyn pissa. "Pieru vaan", hän nauraa, yrittää huijata. Mutta sänky on ihan märkä. "Pieru vaan", iso aurinkoinen hymy. Muistutan että yölläkin voi nousta potalle, kertoa äidille että on pissahätä. Näytän missä potta on, näytän sängyn märkää kohtaa. Paguli unohtaa jo maidon ja alkaa tutkia märkää lakanaa, kun yritän ottaa sitä pois. Tyynyn kulmakin on märkä, otan tyynyliinan pois.

Paguli huomaa yöpöydällä lelukitaran jonka P antoi hänelle muutama päivä sitten, ottaa sen mukaan ja minua kädestä, menemme olohuoneeseen. Pyytää että katson hänen kanssaan tv:tä, sanoo "it's not eating time" kun sanon että haluan syödä aamupalani, minun pitää pian lähteä töihin. Laitan tv:n päälle, tulee Nalle Puh. Haen kaurapuurolautaseni ja laitan puuron sekaan tuoretta mangoa ja sokeria, istun sohvalle Pagulin viereen. Nalle Puhissa luistellaan.