En muistanut ollenkaan että eilen oli ystävänpäivä. Pois muisti mutta sanoi heti alkuun eilen aamulla ettei ollut ostanut mitään lahjaa tms. - onneksi ei ollutkaan kun itse unohdin koko asian. Ihan suosiolla kyllä jätin koko päivän juhlimatta tänä vuonna. Toisaalta oli kiva saada parilta kaverilta Suomesta tervehdys kun ei muuten ollut tullut aikoihin pidettyä yhteyttä. Kirjoitinkin heille jo takaisin ja kerroin suunnitelmista. Toinen (P) on ehkä tulossa tänne käymään maaliskuussa, aiomme sitten tavata, kiva yllätys. En muista koska viimeksi näin häntä.

Sain eilen luettua Buddhism for Mothers (Sarah Naphtali) kirjan joka teki kai minuun aika ison vaikutuksen. Monella tavalla. Toisaalta masennuin siitä kuinka kaukana olenkaan buddhalaisuuden ihanne mielentilasta - en pysty ollenkaan kontrolloimaan tekemisiäni vaan luulen että tunteet (useimmiten negatiiviset) saavat aina vallan ja teen kaikkea vahingollista enkä kohtele lähimmäisiäni 'with loving kindness' tai edes sinnepäin... Minun täytyisi siis ruveta mietiskelemään ja yrittää elää 'mindfully'... ja aionkin yrittää parhaani ja lukea lisää aiheeseen liittyen, sekä palata tuohon kirjaan vielä usein. Poisin kanssa sovimme myös että yritämme molemmat olla positiivisia tämän seuraavan kuukauden ajan, hänhän lähtee jo kuukauden päästä takaisin Englantiin, joten aiomme nauttia tästä loppuajasta täällä niin hyvin kuin suinkin pystymme, emmekä murehdi suotta. Kysyin häneltä olisiko ok jos alan mietiskelemään, pitäisikö hän sitä hulluna. Ei pitäisi, hän kysyi miksi edes kysyin 'lupaa'. Mutta minua jännitti kovasti että ehkä hän vain nauraisi ja pitäisi minua ihan 'hihhulina'... minun olisi pitänyt tietää että hän kyllä tukisi minua, onhan hän aina ennenkin tukenut, ja miksi muka ei sopisi.

Paguli ei nukkunut eilen päiväunia ollenkaan, kun Pois oli päivän kotona. Illalla nukahtikin sitten syliini sohvalle ennen kahdeksaa, eli todella aikaisin, päivävaatteissaan. Yllätyin iloisesti kun Pagulilla ei ollut vaippaa kun saavuin kotiin, olikin pikkuhousut (joissa Thomas the Tank Engine kuva) ja shortsit! Pikkuhousut ovat tosin vähän liian isoja vielä. Yöksi kysyimme voisiko laittaa vaipan mutta Paguli ei suostunut moiseen. No, ihme kyllä pissaa ei tullut kuitenkaan koko yönä ja aamulla poika pissasi pönttöön. Jokohan voisi huokaista helpotuksesta, no en usko että vaipoista ihan kokonaan on päästy eroon (koulussa kai pitää vielä käyttää) mutta tosi hienolta tuntuu tämä 'saavutus'. Poika on siis 2v 3.5kk nyt. Seuraavan lapsen kanssa aion kyllä tehdä toisin, eli yrittää viestiä alusta asti vessahädästä.

Menkat alkoivat eilen - aikaisin verrattuna edelliseen kiertoon joka oli 40 päivää, tämä siis vain 28 päivää. Olisi pitänyt arvata kun sunnuntaina olin niin huonolla päällä, siis todella. Merkit tosiaan ovat aika selvät nykyään, kunhan muistaisin niitä lukea ja uskoa!

Lounastauolla kävin joogassa, oli hyvä. En ollut yhtä väsynyt sen jälkeen kuin yleensä. Hartiaseisonta onnistui hyvin.

Illalla itketti taas. Lähinnä ehkä kaduin sitä miten huonosti olin käyttäytynyt Poisia ja Pagulia kohtaan sunnuntaina.