Keskiviikko on meillä saunailta, tosin vähemmän säännöllisesti mutta kuitenkin. Saunaan otetaan mukaan oma löylyämpäri & kauha (= Pagulin hiekkalapio). Matkalla ostetaan juoma-automaatista äidille 'saunaolut' eli yleensä 100Plus tai H-TWO-O, tai joskus jäätee. Tai sitten jos kotona sattuu olemaan olutta niin otetaan sitä. Paguli pitää saunaoluen kantamista kunniatehtävänä. Itse Paguli saa yleensä saunassa maitoa, mutta eilen ei tullut pyytäneeksi ollenkaan, joi kyllä vettä pullosta. Eilen jaksettiin kuitenkin saunoa aika hyvin ja ämpäri täytettiin vedellä ainakin kolme kertaa. Lopuksi Paguli tuntui vähän väsähtävän ja lähti penkille jäähdyttelemään (I have to better go already). Äidin kuivatellessa ja pukiessa hiustenkuivaaja sopi hyvin mikrofoniksi, siihen laulettiin Missä On Peukalo -laulua (tai lähinnä viimeistä riviä: mennään pois, mennään pois) sekä tietenkin itsekeksittyä tomaatti-laulua (Tomaatit ovat Pagulin lempiruokaa, joten niistä piti keksiä laulu. Tosin yleensä vain siemenet kelpaavat syötäväksi asti). Pois oli uimassa kun lähdimme saunasta, oli käynyt aikaisemmin juoksulenkillä - tällä kertaa Paguli kieltäytyi lähtemästä mukaan pyöräilemään, skootterilla olisi kyllä lähtenyt ja suuttuikin aika paljon kun ei päässyt. Ennen saunaa otettiinkin sitten aika paljon maitoa rauhoitukseksi, siksipä ei kai saunassa maistunut.

Töissä aamun asiakastapaaminen meni ihan mukavasti paitsi tietenkin tietää vain lisää töitä, plääh, who needs it. Lounaalla tapasin Poisin ja kaksi työkaveriaan (M & M) Carnegiessa ja söin taas jättisuuren pihvivoileivän, ja ennätysajassa... Pois on Atkinsin dieetillä taas ja söi all-day aamupalan (paitsi chipsit & paahtoleivän). Illalla hän näytti P:lle lihapullien teon - niistä tuli kyllä erimakuisia kuin yleensä mutta ok.

Soitin siskolle Suomeen. Hän oli menossa sairaalaan, toinen terapia sessio hoitajan kanssa. En tiedä osasinko sanoa mitään auttavaa, juteltiin kaikenlaista tyhjänpäiväistä oikeastaan, niinkuin yleensä. Onkohan se parempi kuin ei mitään. Yritän soitella useammin. Ajattelin myös että kirjoittaisin hänelle kirjeen. Mutta en tiedä osaisinko sanoa mitään kirjeessäkään, en tiedä mitä hän tarvitsee. Haluaisin kuunnella häntä, että tietäisin, mutta en tiedä miten saisin hänet puhumaan. Hän sanoi että olo oli jonkin verran parempi, ehkä lääkkeiden vaikutus alkaa nyt tuntua. Hän sanoi ettei ollut pystynyt katsomaan sähköpostiaan mutta että ehkä se onnistuisi jo pian, muutaman päivän päästä. Ei tuntunut hyvältä ajalta puhua Lontooseen muuttamisesta. Pois haluaa minun päättävän tarkoittaako tämä että emme voi asua O:n perheen kanssa. Puhuimme asiasta lisää vielä aamulla ja sanoin että puhuisin äidille ja kysyisin mitä mieltä hän on siitä miten se vaikuttaisi siskoon. En kyllä tiedä miten se voisi vaikuttaa muuten kuin negatiivisesti kun nyt ajattelen. Mutta kun on niin monta muutakin tekijää. Pitäisi kai tehdä se pro ja con lista:

Pro

+ Pagulille & O:lle olisi toisistaan seuraa.
+ Paguli kuulisi minun puhuvan suomea O:n äidille.
+ O:n äiti puhuisi suomean Pagulille (meidän täytyisi pyytää että hän tosiaan puhuisi vain suomea, ja luulen että O voisi vastustaa tätä - vaikea tietää mitä se sitten käytännössä tarkoittaisi).
+ Halvempi vuokra / ruokalaskut / muut laskut.
+ Yleensäkin joustavampaa kun olisi monta mahdollista lastenhoitajaa jos sattuisi tulemaan kiireellisiä menoja / töitä / tms.
+ Enemmän asuintilaa, luultavasti myös puutarha.

Con

- Vaikutus siskoon, ja minun ja siskon suhteeseen - todella vaikea sanoa miten suuri vaikutus olisi, mutta pelkään että pahimmillaan se voisi olla todella huono, ja saattaisin murehtia asiaa koko ajan. Tämä taas vaikuttaisi suhteisiini kaikkiin muihin asianosaisiin.
- Paguli oppisi 'pahoja tapoja' O:lta (no, ehkä hyviäkin, mutta realistisesti sanoisin että enemmän pahoja!)
- O:n kielteinen asenne suomen kieleen voisi vaikuttaa Pagulin kielenoppimiseen.
- Voisi tulla riitaa erilaisista lastenkasvatustavoista. Toisaalta, olisi itselleni opettavaa keskustella eri tavoista ja selittää perusteeni omille tavoilleni.
- Vähemmän vaihtoehtoja asuinalueen suhteen.
- En usko että O:n vanhemmat haluaisivat asua ilman telkkaria niinkuin minä haluan.
- Pois & O:n isä luultavasti pelaisivat paljon tietokonepelejä tms. mikä saattaisi pidemmän päälle ärsyttää minua kovasti.

Hmm, varmaan tulee muitakin mieleen, lisäilen noita sitten. Nyt kun kirjoitin nuo ylös niin huomaan että todellakin monet niistä perustuvat minun *luuloihini* ilman mitään varmaa tietoa asiasta. Tähän buddhalaisuutta soveltamaan: olen (taas) ajatellut asioita ihan liikaa ja luonut mielessäni tietyn maailman vaikka tosiasia saattaa olla jotain ihan muuta. En ole kuunnellut muita tarkkaavaisesti. Voin kai olla oikeassa mutta ihan yhtä hyvin voin olla väärässäkin. Mihin nyt?