Paguli jaksaa yhä odotella lähtöä Poisin luokse hämmästyttävän kärsivällisesti. Tällä viikolla pojan ohjelmassa onkin ollut P:n siskon S:n luona vierailua (S haluaa aina viedä Pagulin McDonald'siin, mistä en kyllä erityisemmin pidä, mutta olen antanut asian olla koska Pagulilla on aina ollut mukavaa), sekä P:n kanssa lääkärillä käyntiä (siirtotyöläiskotiapulaisten kuten P:n täytyy käydä lääkärintarkastuksessa kaksi kertaa vuodessa. Paguli menee mielellään mukaan ja seuraa lääkärin toimia kiltisti sivusta.), joten aika on kulunut ihan mukavasti.

Silti aamuisin Paguli keksii koko ajan uusia viivyttelytekniikoita etten pääsisi lähtemään töihin. Mm. seuraavaa:

Herättyään poika pyytää että lukisin iltasatukirjasta sadun kaksi kertaa läpi (luen sadun Padasta, joka ei lakannut kiehumasta, Hanhi-emon satukirjasta).

Maidon juonti lasista on viime päivinä alkanut kiinnostaa. Aamulla maitoa kaatuu vähän sohvalle, ja sitä siivoillessa huomaan että sohva on muutenkin puhdistuksen tarpeessa, joten pyydän P:ltä voisiko hän ehtiessään pyyhkiä sen. Paguli haluaa ryhtyä hommaan heti ja juoksee hakemaan siivousvälineitä, vaikka olen jo valmiina lähtemään bussipysäkille.

Kun sanon että nyt olisi kyllä pakko lähteä sinne bussipysäkille ja yritän pukea pojalle vaatteita (Paguli tulee useimpina aamuna mukaan vilkuttamaan minulle), Pagulilla onkin yhtäkkiä työt kesken tietokoneella. 'I'm SO busy. I'm doing my work. On the compuuuter. I'm SO busy.'

Kävelymatkalla bussipysäkille pysähdymme poimimaan kukkia, silittämään kävelytettäviä koiria, katsomaan näkyisikö puussa tänään kameleontteja. Välillä kyllä juoksemme myös kilpaa, Paguli voittaa kisan 'Mä voitin! yeah! That's right!'.

Suostun viivyttelyyn, ei minua niin haittaa vaikka olisinkin puolisen tuntia myöhässä, kun on enää kahdeksan päivää töitä jäljellä.

Bussipysäkillä Paguli antaa minulle hennon pusun kun näemme bussin tulevan kulman takaa, ja vilkuttaa ja lähettää vielä lentosuukkoja kun nousen bussiin. Illalla kotiintullessani hän hihkuu iloisena, 'moi mussukka' tai 'moi kulta' tai 'moi äiti', ja juoksee ovelle halaamaan polviani. Näitä hetkiä tulen kyllä kaipaamaan.