Uskallauduin joogaan vaikka oikea ranne vaivaa vielä hiukan. Vakiopettaja olikin poissa ja tilalla oli innokas nuori mies opettaja. Vaativa mutta hyvä tunti, eikä ranteeseenkaan sattunut. Ei tehty inversioita.

Suihkun jälkeen punnitsin itseni - 52.80 kg. Paino senkun tippuu. Ennen raskautta (eli n. kolme vuotta sitten) painoni oli ollut jo pitkän aikaa noin 57-58 kg luokkaa, olin juuri ja juuri saamassa sitä alle 57 kg kun tulin raskaaksi. Raskausaikana sitten en rajoitellut syömisiäni, ja paino taisi nousta 70 kg:aan.

Äitiysloman aikana laihduin nopeasti taas tuohon 57 kg tai ehkä enemmänkin - minulla imetys auttoi tuossa eikä aiheuttanut kovaa nälkää, samoin auttoi asuminen toisessa kerroksessa jonka takia jouduin aina kantamaan lapsen & rattaat ylös ja alas portaita päästäkseni ulos. (Olisinpa älynnyt kantoliinojen hienouden jo silloin - tiesin niistä kyllä mutta en yksin oppinut kunnolla käyttämään Girasol-liinaani ja innostuin kunnolla vasta kun Paguli oli melkein kaksi vuotta vanha ja hankin Maya Wrap rengasliinan.)

Kun palasin töihin, tuntui hullulta taas istua päivät pitkät tietokoneen edessä, ja vielä saada syödä rauhassa *istuen* ilman keskeytyksiä. Paino lähti nopeasti nousuun kuten arvata saattaa. Tosin samoihin aikoihin tuli mietittyä aikaista enemmän syömisten terveellisyyttä, kun Pagulikin opetteli samalla syömään.

Kun muutettiin maata niin ruokavalio muuttui taas. Vaikka ruoka täällä on rasvaista, niin ilmeisesti perunan ja maitotuotteiden vähempi käyttö on minun kohdallani johtanut laihtumiseen (Pois ei kyllä ole vastaavaa valittanut).

Viime viikolla työpaikalla järjestettiin ilmainen terveystarkastus, jossa mitattiin mm. kolesteroli. Täällä käytettävän asteikon normaali-arvojen yläraja on 200, ja minun arvoni oli 191. Eli normaaliarvojen sisällä vielä, mutta yläkanttiin. Huvitti (ja huolestutti) kun hoitaja tähän viitaten neuvoi minua olemaan syömättä äyriäisiä (miten seafood suomennetaan???), kananpoikaa nahkoineen, sekä KFC:n ja McDonalds:in ruokia - kun en todellakaan syö noista mitään paitsi tosi harvoin. Ilmeisesti liikuntaa pitäisi siis lisätä, kun ruokavaliolla en kai voi kovin paljon kolesteroliin vaikuttaa. Sukuvika kai, O:n äidillä, joka on kasvissyöjä, on myös korkea kolesteroli. Olikohan se niin että viininjuonti auttaisi? Vai päinvastoin?

Silloin torstaina paino oli muistaakseni 53.70 kg. Vaikuttaakohan sunnuntailenkki tuohon painoon, pitää muistaa punnita joka maanantai tästä eteenpäin ja seurailla vähän.