Blogiani taitaa jo sittenkin lukea joku - Laskurin palvelu kertoo mm. että eräältä Yahoo-listalta on löydetty blogiini kaksikin kertaa. Listalle ei ilmeisesti ole pääsyä ilman kutsua, joten en tiedä mikä listan luonne on. Mielenkiinto heräsi, missäköhän asiayhteydessä blogiini on viitattu. On kai totuteltava siihen ettei kaikkea voi tietää, tiesinhän blogin perustaessani, että hei tosiaan joku saattaa sitä lukea (duh!), ja kai toivoinkin että edes joku lukisi.

Selvitin sitten että olen myös Pinserin top-listalla, tällä hetkellä sijalla 1065 mutta ollut ilmeisesti korkeammallakin! Kiehtovaa.

Oli minulla hyviä syitäkin blogin perustamiselle (jotka tajusin vasta kun olin jo kirjoitellut vähän aikaa) mm.:

  • tarkkailla ja selkiyttää ajatuksiani
  • pitää suomenkieltäni yllä (aktiivisemmin kuin vain lukemalla listaviestejä/toisten blogeja)

Seuraavaksi vähän interaktiivisen Internet-urani lähihistoriaa:

Vuonna 2002 kun olin raskaana ja etsin asiaan liittyvää tietoa, löysin tieni Verkkoklinikan keskustelupalstoille.

Äitiyslomalla en osannut viettää aikaa koneella (olisi pitänyt olla se kantoliina!), mutta kun palasin töihin 2003 lopulla, innostuin useista sähköpostilistoista ja käytin listaviestien lukemiseen hävettävän paljon (työ)aikaa. Lähinnä harrastin, ja harrastan yhä, äitiyteen jotenkin liittyviä listoja (imetys ja sittemmin taaperoimetys, ne kantoliinat, kestovaipat, vaipattomuus, lapsentahtisuus, sekä saman tyyppisiä listoja englanniksi). Välillä kirjoittelinkin listoille vähän, mutta tuntui että en oikein päässyt mukaan juttuun, jopa sähköpostilistat ovat (tai voivat olla) sisäänlämpiäviä. Enimmäkseen siis 'taustailin' (tykkään kyllä enemmän englanninkielisestä ilmaisusta 'lurk'). Sain silti listailusta paljon irti, paljon tietoa ja uusia näkökohtia.

2004 löysin, listojen kautta, muutamaan blogiin ja sitten Pinserin listalle, ja vietin monta kuukautta niitä ihmetellessä ja niihin tutustuessa.

Nyt, 2005, otin sitten taas yhden askeleen jonnekinpäin ja aloitin oman blogini. Nyt saan kirjoitella miten vain ja mistä haluan, tylsästikin, ei ole asioita jotka olisivat OT.

Siis aika tavallinen progressio kai.

Mainittakoon vielä että ensimmäinen sähköpostilista, jolle olen liittynyt vuonna 1995 tai 1996, oli Pulp-yhteyeen fanilista. Mutta ei siitä sitten sen enempää.